Kongres VGB 2003 17 września 2003

Kopenhaga, 15 - 17 września 2003 r

W dniach 15 - 17 września w Konpenhadze odbył się doroczny Kongres VGB, niemieckiej organizacji zrzeszającej użytkowników dużych elektrowni, która w ostatnich latach pozszerza swoją formułę, przyjmując inne podmioty związane z energetyką, nie tylko z terytorium Niemiec. Stąd m.in. pomysł organizowania Kongresu co drugi rok poza granicami Niemiec.

Oprócz klikunastu firm niemieckich i duńskich, RAFAKO S.A. było jedyną firmą spoza tych krajów, wystawiającą się na towarzyszącej Kongresowi wystawie.

Gośćmi stoiska firmowego byli m.in. przedstawiciele tak znanych firm, jak: RWE, E-ON, Alstom Power, Babcock Borsig Power Systems, Siemens, Hitachi a także goście z Polski a wśród nich Prezes Edward Najgebauer i Wiceprezes Eugeniusz Bilkowski z Elektrowni "Bełchatów" S.A., Dyr. Kazimierz Szynol z Południowego Koncernu Energetycznego S.A. oraz Dyrektro Strategii i Rozwoju Ireneusz Wesołowski z Elektrowni Opole S.A. ze swoim zastępcą Zbigniewem Dziemidowiczem. Ponadto prowadzone były rozmowy z naszymi obecnymi i potencjalnymi klientami, których zaprosiliśmy wcześniej na nasze stoisko.

W przyszłym roku Kongres VGB odbędzie się w Kolonii.

Stoisko RAFAKO S.A. Goście na stoisku firmowym, od lewej K. Szynol - PKE S.A., K. Matysek - RAFAKO S.A., E. Najgebauer - Elektrownia "Bełchatów" S.A., K. Burek (tyłem) - RAFAKO S.A., E. Bilkowski - Elektrownia "Bełchatów" S.A.
Profesor F.A. Sturm podpisuje swoją książkę "Efficient Operations - Intelligent Diagnosis and Maintenance of Plants". Jeden z uroczych kanałów Kopenhagi